Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick
Wiki Article
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler delik önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
çatı çıkışlarında kullanılan kapılar işlemlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği için ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride mahsur kalabilir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok kesifı denetim altında tutulmaktadır.
Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.
İnsanların hayatını kurtaran yangın kapısı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da beis evet. Bu sayede, yangının yaratması beklenir ekonomik etkilerini en aza indirir.
Montaj ve Bakım: Yangın baplarının akıllıca şekilde monte edilmesi ve tertipli olarak hizmetının kuruluşlması önemlidir.
Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i üfürükçülük etmek için tıklayın.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Mono blok cisim dokuması kanat sistemi veya panik pas sisteminin kilidin bâtıninden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine rabıtalanması ile katkısızlanmaktadır.
Paslanmaz Yangın Bapları Yangın kapısı istanbul : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık sinein tercih edilir.
Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Hatta, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, yaraşır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangına Dayanıklı Kapılar ile müteallik her detaya değindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlanaksına tıklayarak erişebilirsiniz.